World Floorball: Latvia-Viro 10.12.2010…toimitsija – tärkeä lenkki ottelutapahtumassa

Toimitsija_tauollaYksi naapurimaiden välinen kamppailu käytiin MM-salibandyssä. Latvia voitti 8-1. Kuumana kävi Viron pelaaja numero 7. Tunnen sympatiaa, koska itsekin aikoinaan sillä numerolla pelasin. Ei siitä eikä tästä pelistä sen kummempaa.

Toimitsija – huomaamaton mutta tärkeä

Ottelussa sankareita tai epäonnekkaita ovat yleensä pelaajat. Kuitenkin ilman tuomareita, toimitsijoita, yleisiä organisaattoreita peli olisi yhtä kaaosta.  Ajatella, että joku Kohonen kävisi vetämässä viivan maahan, kun on tehnyt maalin aivan kuin lapsuuden pihapelissä. Yleisöäkin tarvitaan tunnelmaa tuomaan.

Yksi toimitsijoiden eliittiä on Tuulikki Muilu Seinäjoelta. Hän aloitti toimitsijan työt toistakymmentä vuotta sitten ja on luonut aivan oman tyylinsä. Muilun ilmaveivi ottelussa on se, että on ehtinyt piirtää apupaperiinsa maalin tekijän ja syöttäjän ennen kuin tuomari ehtii sen tulla kertomaan. Tuomarin ei tarvitse kuin nostaa peukku ja hyväksyä merkintä.

Valmistautuminen takaa aplodit jopa toimitsijoille

Kisaorganisaation korkean tahon edustaja kertoi, että on harvinaista, että tuomarit aplodeeraavat toimitsijoille ja Tuulikille. Näin pääsi tapahtumaan MM-kisoissa! Toimitsijoiden ja tuomareiden yhteistyö sujuu, kun toimitsijapöytä on pelin seuraamisessa mukana.

Muilu valmistautuu peliin huolellisesti, mutta rennolla mielellä. Omasta toimitsijalaukusta löytyvät omat luotettavat tavarat: muistiinpanopaperit, kynä, pilli, kello. Ennen peliä pöytä pitää siistiä aivan kuten peliareenakin mopataan. Monien pelien tuomalla rutiinilla, hyvällä pelisilmällä, nopealla tilannetajulla Tuulikki ennakoi pelitapahtumia ja hoitaa tehtävät esimerkillisen sujuvasti.

Tuulikki on ollut toimitsijana MM-kisoissa koko viikon 13 pelissä. Pääasiassa hän on ollut pääkirjuri ja pitänyt ottelun virallista ottelupöytäkirjaa. Nämä Helsingin kisat edustavat myös toimitsijoille huippukokemusta.

– Upea kisa-areena, sujuva kisaorganisaatio ja taitavat pelaajat  takaavat ottelutapahtuman onnistumisen, summaa Tuulikki MM-kisojen parhaat puolet

Kategoria(t): salibandy Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s