World Floorball: Norja – Venäjä Hartwall Areena Helsinki 10.12.2010

World Floorball Championships on Suomessa! Ensimmäinen ottelu, johon ehdittiin alusta alkaen oli Norjan ja Venäjän koitos pääsystä sijoitusotteluun. Voittaja jatkaa lauantain finaalipäivään ja pelaa silloin aamulla viidennestä sijoituksesta MM-turnauksessa.

Venäjä on tuttu tv:stä, mutta Norjan nykytila on arvoitus. Ennakkoarvailun perusteella laitoin mielessäni panoksen Venäjälle. Väärin olisi mennyt. Norja oli kuitenkin alkulohkonsa kakkonen ja pelasi silloin mm. 4-4- tasapelin Tsekin kanssa.

Pelin alkutahdit taittuvat Norjan hienoisessa painostuksessa. He tekevät ekan maalinkin, vaikka Venäjä iskee aika pian takaisin. Norja kuitenkin rakentaa peliä hyviä, liikkuu liukkaasti ja saa aikaiseksi hyviä vetoja. Joukkue vaikuttaa myös fyysisemmältä, mutta se saattaa johtua yksinkertaisen dynaamisesta peliasusta. Raikas kokopunainen on tehokas näky.

Välillä peli on armotonta juoksua edestakaisin. Norja kuitenkin kontrolloi peliä paremmin ja luo nopealla, suoraviivaisella tekemisellään paljon tilanteita.

IlmaveiviNorjan teknisestä osaamisesta tulee taidonnäyte rankkarissa. Runar Snellingenin upean veivimaalin jälkeen Norja lisää johtoaan tilanteeseen 8-5. Venäjän takaa-ajo tyrehtyy ja peli kääntyy Norjan hallintaan.

Toisen erän lopussa ja kolmannen erän alussa käytiin syömässä. Hups, käytävän tv-ruudusta sai katsella, että Venäjä on kaventanut ja Norjan peli sekaista. Valmentaja tarttuu sekoiluun heti ja ottaa aikalisän. Se auttaa ja loppupeliä viedään norjalaisten kommennossa. Venäjä on jotenkin yllättävän pehmeä puolustuksessa ja Norja tekeekin maaleja boksista tai helpontuntuisesti sivuliikeestä. Norja jatkaa sijoitusotteluun maalein 11-6. Siinä vastustaja on Latvia. Nyt veikkaan peliä Norjalle, mutta katsotaan, miten käy.

Erilaista: kansallishymnien aikana pelaajat ovat isossa ympyrässä oman maalinsa edustalla.

Vähän tylsää: vuvuzelatyyppiset torvet, joita oli Areenassa yllättävän paljon.

Matka kisapaikalle: metrossa äänitorvi oli jäätynyt ja mökä oli metrossa ja asemilla aikamoinen. Kuin jättiläisvuvuzela sanoin ja mp3:sta kuunnellut mies hörähti ääneen. Ratikkamatka keskeytyi Pasilassa, koska rekka oli jumissa pienessä ylämäessä ja tietenkin ratikan raiteiden päällä. Hypättiin vaunusta ja käveltiin paikalle. Helsingissä lunta on todella paljon.

Tarjoilu: pitsa slice+olut -ateria 9,50 muistaakseni. Hotkien pitää syödä, sillä tauot ovat lyhyitä ja jonot pitkiä.

Lue otteluraportti ja pöytäkirja.

Kategoria(t): salibandy Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s