World Floorball: Suomi-Ruotsi loppuottelu 11.12.2010 Hartwall Areena

Salibandyn finaali on alkamassa. Areena on täynnä ja meteli on hurja. Vielä eilen harmittaneista vuvuzeloista ei pysty tekemään kuulohavaintoja. Kaikki muu mökä peittää ne alleen.

Ennen ottelua esiintyy Sanna Warsell, joka kiipeää isoon kankaaseen kietoutuen varmaan yli 10 metrin korkeuteen ilman turvaverkkoa. Ilma-akrobaatti saa ainakin minun ajatukset pois pelistä. Taitoa ja varmuutta jälleen, nyt kovettua ilmatilan hallintaa. Hui.

Sitten vielä ilotulitukset, kansallislaulut, värisevät liekit. Siinä sai seurata pyromiesten kiirettä, koska heidän huolto- ja valmistelutila oli meidän katsomon kohdalla.

Ottelutapahtumat

Peli alkaa! Vhiip ja Suomi häviää aloituksen. Alle puoli minuuttia ja Ruotsi laukaisee: tolppaan. Näinköhän minä oikein? Tulee toinen maalipaikka Ruotsille, mutta Suomi on keskittynyt. Joukkue nappaa irtopallot, puolustaa hyvin ja pitää ns. paketin kasassa. Ensimmäiseen saadaan kaksi merkintää. Minuutin sisällä maalit Suomelle! Mika ”Maailmanparas” Kohonen ja Mikael Järvi viimeistelijöinä eivät erehdy. Kahden maalin johdossa mennään ensimmäiselle erätauolle.

Toisen erän alussa Ruotsi etsii todenteolla maalipaikkoja. Se pelaa pitkiä hyökkäyksiä ja aiheuttaa vaikeita tilanteita Suomen puolustukselle. Suomi on puolustuksessa kuitenkin äärimmäisen nöyrä ja sitoutunut. Vaikka Ruotsi kaventaakin, se ei onnistu repimään Suomen peliä rikki. Peli aaltoilee päästä päähän ja eikä Suomikaan oikein saa hyökkäyksiinsä kestoa eikä tilanteita. Onneksi on Mika Kohonen! Peli on 3-1, mikä antaa kahden maalin turvavälin.

– Jos Suomi jatkaa samalla tavalla, ei ole mitään hätää, tuumaillaan erätauon aikana. Se riittäisi, mutta 20 minuuttia on pitkä aika eikä mihinkään uinahtamisiin ole varaa. Kolmanteen erään saadaan kuitenkin unelma-alku. Rickie Hyvärinen vie maalillaan Suomea kohti mestaruutta. Vähän ajan päästä Mikko Kohonen lisää johtoa edellisestä. Tilanne 5-1 tuntuu jo turvalliselta. Sama Kohonen ottaa kuitenkin pian jäähyn, jonka aikana Ruotsi kaventaa yv-maalillaan.

Erän lopulla Ruotsi tekee sen, mitä tuossa tilanteessa voi: maalivahti pois ja kuudella kenttäpelaajalla takaa-ajoon. Aikalisä ja muut ratkaisuyritykset tulevat kuitenkin liian myöhään, että niillä konsteilla olisi voitu nujertaa Suomen keskittynyttä peliä. Sen sijaan Lassi Vänttinen viimeistelee tyhjiin finaaliottelun loppunumerot 6-2.

Suomi oli vaan niin keskittynyt! Pelitapahtumissa torjunnat ovat aika lailla tasan eikä Suomen peli ollut mitenkään suvereenia muutenkaan. Suomi pelasi nöyrästi, taktisesti viisaasti, ei hötkyillyt eikä fiilistellyt liikaa. Joukkue otti sen sijaan tilan ja pallon haltuun eikä antanut Ruotsille mitään ilmaiseksi.

Muutama kiteytys

Loistava fraasi: Mertarannan legendaarinen sanonta ”Katsokaa tätä meteliä” tuli mieleen monta kertaa ottelun aikana ja erityisesti sen jälkeen.

Tauko-ohjelma: ilmaveivikisassa kysyttiin keskittymistä, pallosilmää ja rytmitajua varmaan ainakin yhtä paljon kuin pelaajilta kentällä.

Katsojamäärä: 13276! Salibandyn MM-kisojen ennätys?

Ruokinta: Areenan pöperöt ovat kyllä harvinaisen mitäänsanomattomia. Hampparia, hodaria, pitsanräppänöitä saatavilla. Oli huippua päästä kaupunkiin ja istua Leonardon pöytään nauttimaan karitsanpotkaa ja häränfilettä.

Käsittämätön harhalaukaus (2 kpl): keski-ikäiselle naiskatsojalle markkinoidaan käytävällä tietokonepeliä (”Kiva lahja lapselle”) ja Veikkaaja-lehteä (”Joululahjaksi miehelle”). Eikö tietokonepelejä voi pelata eikä Veikkaaja-lehteä lukea äiti-ikäinen katsoja myös itse? Ei tullut kauppoja, mutta tuohon peliin pitää tutustua myöhemmin…

Lue otteluraportti. Tutki pöytäkirjaa. Katsele kuvia ja tunnelmoi.

Kategoria(t): salibandy Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s