The Rocky Horror Show, 28.1.12, Rytmikorjaamo, Seinäjoki

Opiskelijavoimaa SeAMKista

SeAMKin kulttuurituotannon koulutusohjelman tämän vuoden opiskelijaproduktio on The Rocky Horror Show. Edeltävien vuosien Beatles ja Kullervo saavat nyt jatkoa kulttimusikaalilla, joka nyt vaan on nähtävä ja koettava, kun mahdollisuus tarjoutuu.

Esittäjien raikkaus ja rohkeus vievät showta eteenpäin ripeällä otteella. Lavalla riittää katsottavaa ja – shown perinteiden mukaisesti – aistittavaa. Tukka märkänä, vaatteet  riisissä tullaan erätauolle. Onneksi mukana oli pieni taskulamppu, sillä ”valo palaa…”.

Onnistunut roolitus

Esityksen roolitus toimii. Osaamista ja intoa on samaan koulutusohjelmaan osunut laajasti ja rooleihin on löydetty hienot tekijät. Esitysrupeama on tiukka ja kuluneen parin viikon aikana varmuus ja rohkeus tehdä on kasvanut hurjasti. Ja voi että, miten nämä laulavat. Upeita, vahvoja suorituksia sopivaa teatraalisuutta vaalien. Jytkyä (!) menoa.

Yksilösuoritusten lisäksi joukkue pelaa hienosti yhteen tanssikohtauksissa ja muissa joukkotempauksissa.  Näitäkin ottoja on ajettu ja hiottu varmaan yksin ja porukassa kyllästymiseen asti, vaikka oikeasti, eiväthän nämä kyllästy. Nämä vaan innostuvat, opettelevat, kokeilevat, eläytyvät ja tekevät.

Näyttelijät tulevat SeAMKista ja bändi Keski-Pohjanmaan AMKista. Hienosti kaksi naapuriammattikorkeakoulua tekevät ruohonjuuritasolla sitä, mikä on opetusministeriönkin vahva toive: yhteistyö. Lisäksi freelancerina bändissä soittaa monista produktioista tuttu Lasse Asu.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Rocky Seinäjoella jo toisen kerran

Monella seinäjokelaisella rockyneitsyys on menetetty jo 1990-luvun puolivälissä, kun kaupunginteatterin rohkea vetonaula uudisti paikallista teatterikokemusta reippaalla tavalla. Silloin rokkineulalla rokotetut muistelevat tapausta vieläkin: yleisö tanssi ja lauloi Alvar-salin täydeltä itsensä fiilikseen.

Hauskaa: muisto syksyiseltä tiedonhankinnan tunnilta: opiskelijat vetelivät rockybiisejä heti,  kun vähänkin taukoa pidettiin. Tuli kiva fiilis. Ja ylpeänä myös tämän kerron.

Harmitti vähän / hetken: pääsylippujen numeroidut paikat eivät salissa olleetkaan numeroituja. Jos olisin tiennyt tämän vapauden, olisin sännännyt saliin vähän paremmille paikoille. Toisaalta silloin en olisi istahtanut sattumalta ex-opiskelijani Hennan viereen ja kuullut tuoreimpia uutisia.

Juttu Ilkassa.

Teksti: Leena e., kuvat: Liisa m. & Leena e

Kategoria(t): Musikaalit, Pop, Rock Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: The Rocky Horror Show, 28.1.12, Rytmikorjaamo, Seinäjoki

  1. Paluuviite: Fame-musikaali, to 17.1.13, Rytmikorjaamo, Seinäjoki | Kisa- ja kulttuuriturismia

  2. Paluuviite: Und wo ist mein USB?! | elavatunne

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s