Mobile Horror, Teatteri Lapuan Frami-ryhmä, 26.4.12, Frami Esitystila, Seinäjoki

Työelämän arvottomuudesta ja armottomuudesta

Juha Jokelan kirjoittama ja seamkilaisten esittämä näytelmä Mobile Horror kertoo työelämästä ja ajastamme komediallisin konstein. Aivan ei nauru irtoa hulvattomaksi, sillä komedian henkilöiden monimutkaisuus ja traagisuus haraa naurulle vastaan.

Elämä ja työ piirtyvät monen arjessa ihan eri janoille. Tässä esityksessä työ nostaa elämästä ja ihmisistä esiin monimutkaisia kuvioita ja erilaisia tasoja. Fraaseja tykittävä myyntipäällikkö Seppo (Jussi Kareinen) lepertelee pojalleen Benkulle. Änkyttävä, naisesta unelmoiva nörtti koodari Mikke (Tapani Korhonen) ottaa kaikki konstit käyttöön valloituskohtauksessa. Toimitusjohtaja Terhi (Johanna Ikola) on parantunut burnoutistaan Gandhin opeilla ja (pakko)innostuu nyt (pakko)luovaksi eli ideoimaan uusia mobiilipelejä, jotta firma (= elämä) pelastuu. Konserninjohtaja Tarmo (Jari-Matti Lintala) kontiokumppareissaan ja villasukissaan on ”look-a-like-martinsaarikangas” ja ainoa, jolla on varaa elää tomaattiensa, kasvihuoneensa ja kesämökkinsä kanssa Arvokasta Elämää. Muut henkilöt ovat enemmän tai vähemmän puun ja kuoren välissä.

Pitkien repliikkien rytmi

Näytelmäteksti ei päästä näyttelijöitä helpolla. Pitkät, vyöryävät ja tunteikkaat monologimaiset repliikit kantavat esityksen kehikkoa eteenpäin. Frami-ryhmä onnistuu hienosti. Lavastus on niukka, sillä itse teksti puhuu kaiken tarvittavan. Apuna on kuitenkin käytetty mm. videopätkää, joka tuo mukavan lisän kerrontaan.

SeAMKin kulttuurituotannon opettajien ja alumnin yhteisveto on SeAMKin nykyisten kulttuurituotannon opiskelijoiden tuottama esitys. Vastaava tuottaja on ollut Teatteri Lapua ja Johanna Ikola.

Muuta: Työpaikan omatyhytoiminta vei tällä kertaa teatterin pariin. Kannatti mennä. Tauolla opiskelijat pitivät buffettia, joten palvelut olivat ok. Ainakin katsojan kannalta Framin esitystila toimi hyvin. Etupenkki on aina varma valinta.

Teksti ja kuva: Leena e.

Kategoria(t): teatteri Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s