Musiikki- ja tanssipaloja, Seinäkuun Yö, 16.5.21, Seinäjoki

Seinäkuun yö saa seinäjokelaiset harrastajaryhmät liikkeelle. Sekä kulttuuri- että liikuntaesityksiä on yli 40:ssa paikassa ympäri Seinäjokea (ml. Ylistaro, Nurmo ja Peräseinäjoki). Esitysten seuraajia on liikkeellä reilusti enemmän kuin tavallisessa seinäjokelaisessa arki-illassa. Mukava tunnelma esityksissä, hengailu tuttujen kanssa ja sopivasti lämmennyt ilma takaavat viihtymisen aina helatorstain aattoon ajoittuvassa festivaalissa.

Neljän hengen ryhmämme seurasi esityksiä torilla, kaupungintalolla, urheilutalolla ja Celtic Housessa.  Kuvia tapahtumista voi katsoa Ilkka-lehden nettisivuilta.

Kisaturisti ja sen äiti kävi torilla kuuntelemassa kitaraa soittavaa nepalilaista Gavin Kshetriä. ”Ei laula suomeksi” sanoi äitee ja jatkoi jäätelön syömistä.  Mahdollisuuksien torien teemana oli pakolaisuus ja muuttoliikkeet.

Seinäjoen urheilutalon liikuntahallissa kävimme katsomassa kantririvitanssia, jonka esiintyjät tulivat Seinäjoen ja Lapuan Kansalaisopistoista. Kolme riviä tanssijoita veti kolme tanssia mustat stetsonit, paidat ja farkut yllä.
– Urheilutalon lattia oli raskas tanssittava bootsit jalassa, joten kuuma tuli, sanoi Tuulikki, yksi tanssijoista.

Naiskuorolaulua eri muodostelmissa – myös makuultaan


Naiskuoro Sorja
on harjoitellut vasta muutaman vuoden, mutta ahkerasti. Sen kuulee moniäänisestä ja hienosti soivasta laulusta. Kuoro ei pitäydy koko aikaa aivan tavallisessa muodostelmassa, vaan laulaa yhtä laulua jopa makuultaan. Sorja oli menossa Viihdekuoroliiton kilpailuun ja esitti kilpailukappaleitaan, mm. Indican Linnansa vangin.

Menestystä tulikin,  sillä 19.5.12 lauletussa kilpailussa Sorja saavutti jaetun ensimmäisen sijan. Onnea! Sorjaa voi kuulla seuraavaksi Helsingissä Pikkuusen Häjymmissä Pidoissa 8.6.12

Irkkutrubaduuriduo Celticissä

Celtic Housessa oli hyvästi ihmisiä, tuttujakin. Mukava irkkumusa ilahdutti. Ants in the Pants oli lavalla ja veti useamman setin. Duo sai porukan laulamaan ja tanssimaan. Oltiin aluksi ulkona terassilla, mutta viereisestä pöydästä vyöryvä tupakansavu sai meidät siirtymään sisälle.

Saimme hyvät paikat läheltä lavaa ja tuttujen opiskelijoiden pöydästä. Siinä oli hyvä tuolitanssata. Nuoremmat ponkaisivat lattiallekin. Tapani veti soolona pingviinitanssin.

Trubaduuriduo toimitteli mukavia ja soitteli hyvin. Ilta päättyi meidän osalta puoliltaöin. Ainakin yksi setti jäi kuulematta.

Valon ihmettelystä pimeään yöhön

Ulkona oli lievä vesisade ja pilkkopimeät kadut. Jokakeväisen kaupunkifestarin ansiosta tapahtumakansaa oli liikkeellä runsaasti. Toivottavasti jokainen pääsi yön humpasta kotiinsa ilman isompia haavoja. Kesäaikana katuvalot eivät ole säästösyistä käytössä noin kahden kuukauden aikana.

Teksti: Liisa m., Leena e., vieraskirjoittaja Hanna k.
Kuvat: Liisa m., Leena e.

Kategoria(t): Kaupunkifestivaalit Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s