Nuorisokuoro Lauluflikat, la 7.7.2012, Isonkyrön liikuntahalli

Etelä-Pohjanmaan Musiikkiopiston Nuorisokuoro Lauluflikat esiintyy Isonkyrön herättäjäjuhlilla kaksi kertaa. Noin tunnin kestävät perhekonsertit vetävät katsomoon ja lattialle istumaan kaikenikäisiä kuuntelijoita.

Tunnelma on levollinen. Konsertin alussa kuoron johtaja Mervi Laakso antaa meille luvan laulaa mukana, jos siltä tuntuu. Jaakko Löytyn sävellysten rytmi vetää lapsia puoleensa ja tanssahtelemaan. Ison liikuntasalin lattiamerkit ja maalaukset innostavat taitokävelyyn ja muihin temppuihin. Kaikille on tilaa.

Ohjelmistossa Jaakko Löytyn lauluja

Konsertin ohjelmisto koostui Jaakko Löytyn sävelmistä. Kuoroa säestää ja soundia vahvistaa orkesteri, jossa on pianon, kitaran, basson ja viulujen lisäksi rytmisoittimia. Välillä saadaan kuulla soolonumeroita, mutta pääasiassa konsertti etenee hyväsointisen kuoron varassa. Pikkuisen tuntuu, että välillä orkesteri ottaa turhankin ison roolin ja herkkä kuoro jää taka-alalle.

Kuoro soi myös levyllä

Lauluflikkojen ja nuorempien Pikkulikkojen yhteisäänite valmistui keväällä. Levynjulkistamiskonsertti oli 12.5.2012 Seinäjoki-salissa. Tupla-cd:n toinen levy on tänään konsertissa kuultua Jaakko Löytyn tuotantoa, toinen levy sisältää kevyempää suomalaista musiikkia.  Nuori alakoululainen nyki äitiään hihasta, kun levyä mainostettiin: – Mä haluan, äiti. Tähän tyttöön oli kuoro tehnyt vaikutuksen.

Onnea ja menestystä Lauluflikoille kaikkeen tulevaan. Laulaminen on hieno harrastus, joka antaa paljon.

Lue juttu herättäjäjuhlien sivuilta.

Kustannukset: Pääsymaksu 0 euroa. Lähtiessä kerättiin vapaaehtoinen kolehti.

Kummallista: Tultiin konserttiin hellehot-työvuoron ja pikaisen lounaan päälle. Viileän hämärässä salissa sydän muljahteli kummasti. Nestehukkaa? Väsymystä? Kahvien jälkeen olo parani kyllä.

Isonkyrön koulukeskuksen liikuntahalli (GoogleKartta)

Teksti: Leena e., Kuva: Liisa m.

Kategoria(t): kirkkomusiikki, Kuoromusiikki, laulumusiikki, Virsimusiikki Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s