Neljä Ruusua, to 12.7.12, Virittämö, Seinäjoki

Illan kehys

Torstai-illan tangotoimintaa on usean vuoden ajan ollut osastosihteerien tapaaminen. Kurssitapaamiseen meidät adoptoitiin jo aika varhain, vaikka emme osastosihteeriydestä paljoakaan tiedä. Perinne on kantanut ja nyt adoptoitiin lisää uusia osallistujia. Käytiin baarissa, syömässä ja sitten suunnattiin Virittämöön.

Uusi Virittämö

Seinäjoen Tangomarkkinoiden oheisohjelmaa varten on pystytetty uusi teltta Torikadulle. Virittämö on Selmun, Tangomarkkinoiden ja S-ryhmän ravintoloiden yhteisprojekti, joka tarjoaa menomusiikkia tangoviikolla keskiviikosta lauantaihin.

Neljä ruusua on torstain ohjelmassa sopivaan aikaan (klo 22), joten työläisetkin pääsevät (uskaltautuvat) mukaan. Tunnelma on heti teltan katossa, kun päästään paikalle. Bändi vasta aloittelee, mutta yleisö on heti mukana.

Pop-paraati vai popparaati 

Keikka on uskomaton popparaati. Tuntuu hyvältä kuunnella ja katsoa yhtyettä, joka on iskussa, timmissä kunnossa ja nauttii soittamisesta. Fiilis välittyy ja Ilkka nokkana laulattaa väkeä ansiokkaasti. Kiinnostavaa, että yhtyeen perustaneet soittavat edelleen yhdessä. Kolmekymmentä vuotta yhteistä rundia on hieno saavutus. Ei mikään papparaati, vaikka pitkä ura on jo takana.

Fiilistelyä

Yleisössä kaulaillaan tuntemattomia ja jotkut naiset muodostavat pomppivia ketjuja. Erityisesti se Hunningolla irrottaa varpaat asfaltista. – Mistä oot kotoisin? – Täältä, Seinäjoelta. – Ahaa, me ollaan Koskenkorvalta. – Tangoturismin hengessä täälläkin kysellään kotiseutuja ja halutaan tutustua.

Haikeutta

Bändin hitaat ovat niitä haikeita ja melankolisia.   Kertosäe ”Hiljaa lasken seppeleen nukkuvan isäni arkun luo…” tai kappaleet Sun täytyy mennä ja Tie ajatuksiin herättävät puhuttelevia muistoja monissa.

Missio, jossa onnistuttiin

Serkun rokkitytär (16 v.) ei ikänsä takia pääse sisälle keikkapaikkaan. Onneksi saatiin Jaakon ja Liisan kanssa haalittua toivetuliainen. Ne nimmarikädet menivät liian kovalla kiireellä takahuoneeseen.

Hauska juttu: Olimme kaikki sisarukset samalla keikalla pitkästä aikaa. Edellinen taisi olla Sielun Veljien keikka Rytmiksellä joulukuussa.  Suuri kiitos Alangon veljeksille näistä sisaruskohtaamisista.

Toinen jännä asia: Kaivettiin yhtyeen vinyylit esille kotona. Tästä huushollista löytyi kaksi uran alkupuolen tallennetta.

Muuta: sisäänpääsy 10 e. Yksi lonkero, joka oli niin kylmä, että olisi tarvinnut juontilapaset. Pyöräilyhanskakin auttoi. Hanna tarjoili kuohujuomat koko porukalle. Kiitos!

Teksti ja kuvat: Leena e.

Kategoria(t): Pop, Rock Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s