Vanhan Paukun festivaali, la 4.8.2012, Lapua

Tänä vuonna Vanhan Paukun festivaali kiinnosti erityisesti. VPF:n ilme on pirteä ja samalla sai ihmetellä, mistä lapualaiset ammentavat ideakkuutensa kulttuuritarjonnan rikastuttajana Etelä-Pohjanmaalla.

Riku Niemi Orchestra & Jorma Kääriäinen esiintyivät lauantaina. Toki Riku ja Jorma kiinnostivat, mutta orkesterissa soittaa alttoviulua Marjut Kortehisto, lapsuuden ystäväni Seinäjoen Kivistöstä.  Kaikilla soittajilla on ollut ne ensihetket instrumenttinsa opettelussa. Olen naapurina saanut olla mukana tämän harrastuksen alkuvaiheessa. Lapsena ahkera harjoittelu on tuonut ammatin musiikista. Jälleennäkemistä odottaen, Marjut!

RNO on iso orkesteri. Sen peruskokoonpanon muodostavat big band ja jousisoitinryhmä, yhteensä 25 soittajaa. Oli hienoa nähdä jousisoittimet irroittelemassa ja iloittelemassa. Jorma Kääriäinen haikaili Päivin Öin –kappaleessa rakkauden perään. Riku Niemi napautteli vibrafonia ja jouset hypnotisoivat raukeuteen: Jos en sua viereilleni saa, sua ajattelen päivin öin.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Hyvä keikka, ja yleisö melkein villaantui Jorma Kääriäisen pehmeästä luntioomien (lapuaa) heilautuksesta. Ei haitannut rankkasateen aiheuttama vesivirtaus jaloissa, kun Riku ja Jorma kävivät miehiseen painiin (vai tanssiin). Sellisti pyöräytteli selloaan piikin varassa ja viulustit jumppasivat jousilla puolelta toisella. Ai, rummuissahan on Kepa Kettunen, Laura Sippolan (Lapualta!) bändissäkin soittava. Sellainen kiva jamimeininki oli niin soittajilla kuin kuulijoilla.

Tulemme Marjut jatkossakin RNO:ta kuuntelemaan.

Plussat

+ lähtö festareille oli sattumusten summa: yksin kotona oleva vaimo kaipasi seuraa ja seuraa oli tarjolla puhelinsoiton päässä
+ VPF:n hyvä tunnelma: ihmisten ei tarvinnut kävellä valheen- ja metallinpaljastinlaitteiden läpi; oli sellaista vanhan ajan festarihenkeä                                      + baareja oli riittävästi; hintataso oli nykymittapuun mukaan edullinen: vain 5 euroa
+ Hansu ja Pirre; Hamilton Groove
+ lämmin, sateinen sää, mutta katettua tilaa on riittävästi                                                           + luxus-vesiklosetit (osasta ovia olivat lukot rikki)
+ toimiva Paukun alue
+ nakkiloota (5 e) – tuttu myyjä

Miinukset

– Juha Tapion esiintymisvalot olivat pimiät (mitään nähäny)                                                      – Miksen aiemmin ole täällä käynyt?

Teksti ja kuvat: Liimaki

Kategoria(t): Kaupunkifestivaalit, live-musiikki, Pop Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti