Runoilta, ma 19.11.12, Mallaskosken Panimoravintola, Seinäjoki

Pohjanmaan kirjailijoiden 50-vuotisjuhlakarkelot jatkuivat vielä liverunotapahtumalla Mallaskosken Panimoravintolassa.

Illan aikana kuuntelemme kolmen runoilijan tuotantoa. Ensimmäisenä lavalla on Pentti Syrjälä. Hän lukee runojaan, ja kertoo niiden tekemisen taustoista. Tankarunojen kehyksenä on saari ja meri, luonto ja sen voimat. Osa runoista on tehty lauluiksi. Syrjälä nostaa esille Hamilton Grooven ja Lasse Asun, joka on sovittanut sävellykset.

Runotunnelmaa

Toisena lavalla on Anna-Leena Taipalus, jonka henkilökohtaiset ja rytmiltään tehokkaat runot puhuttelevat voimakkaasti. Taipalus kirjoittaa murrerunoja, jotka ovat hänen oman kuvauksensa mukaan novelleja, joita hän sijoittaa laatikoihin.

Kolmas runoilija on myös tietokirjailija. Tommi Parkko lukee toki ensin runojaan. Tumma ääni ja puheen rytmi on kuin hartaudessa. Tunnelma vahvistuu, kun ilta etenee. Kauno-osuuden jälkeen juttelemme vielä runouden kustantamisesta, omakustanteista, loppusoinnuista, e-kirjoista, runouden tasosta ja runoportaaleista. Parkko myi uusinta runotietoteostaan (Runouden ilmiötä, 2012), jonka syntyyn on vaikuttanut mm. kirjastolaisten tarve saada tietoa runouden nykytilasta.

Paikka on mitä sopivin runoudelle. Mallaskosken panimoravintolaan on maanantai-iltana ehtinyt vajaa 20 runon ystävää. Mukava joukko, joka myös keskusteli paljon. Marja-Leena Mäkelä kertoi, että aloite runoilloille on tullut ravintolan puolelta. Kiva idea, joka jatkuu, sillä 2.12. 12 klo 14. on samassa paikassa (Vesitornin katu 1, Seinäjoki) jälleen runoa tarjolla.

Paikka: Mallaskosken panimoravintola, Vesitornin katu 1, Seinäjoki (kartta)
Tarjoilut: normaalit baaritarjoilut – join kuuman rommin flunssalääkkeeksi.

Teksti ja kuva: Leenae

Kategoria(t): runous Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s