SPV – PSS, Naisten salibandyliiga, la 15.12.12, Nurmohalli, Seinäjoki

Ennakkoasetelma

Naisten liigan häntäpääjoukkueiden hegemoniasta on kyse. Lisäksi tietenkin pisteistä. Fani odottaa kuumeisesti sitä ensimmäistä kotivoittoa. Tänäänkö?

Pallo maalissa

Pallo maalissa

Läpi tuulen ja tuiskun

Porvoolaiset (Porvoon Salibandyseura, PSS) ovat ajaneet läpi tuulen ja tuiskun Seinäjoelle. Parkkipaikalla on heidän bussinsa. Muistuvat mieleen omat pelimatkat säässä kuin säässä, aamuyön unet bussin ahtaissa penkeissä. Kaipaanko aikaa mennyttä? No, tätä osaa, enpä oikeastaan.

Nurmohallin tulostaululla on jo SPV naisten johtolukemat 1-0, kun ehdin paikalle. Katsomosta on avattu vain keskiosan penkit, joten tunnelma on tiivis. Osa kannustaa kuuluvasti porvoolaisia ja dissaa spedejä. Osa tukee kotijoukkuetta ja rytmittää hyökkäyksiä taputuksin.

Tasaista vääntöä

Ensimmäinen erä on SPVn hallintaa, toisessa erässä PSS pääsee peliin mukaan. Ottelun ensimmäisen erän perusteella SPV olisi ansainnut voittonsa, mutta toiseen erään vieraat

Kyynärpäät alas, komensi tuomari monta kertaa.

Kyynärpäät alas, komensi tuomari monta kertaa.

lisäävät kovuutta. Kotijoukkueen pasmat sekoavat ja kunnon hyökkäykset, joista maalipaikat rakennetaan, jäävät vähiin. Peli on vauhdikasta juoksupalloa eikä oikein kontrollissa kenelläkään.

Kotijoukkueesta erottuvat aktiiviset Tiia Nikkola ja Janika Ollikkala sekä hyvin laukaisupaikkoja löytänyt Emma Rasivirta. Kolmannen erän alussa nähdään ottelun hienoin maali. Ylivoimatilanteessa Aino Lepikonmäki syöttää tarkasti boksiin, jossa Jonna Nieminen napsaisee tasoitusmaalin tilanteeseen 3-3. En ehdi edes sanoa ääneen pientä huoltani. Seuraavassa vierasjoukkueen hyökkäyksessä pallo kuskataan helponnäköisesti maaliin, joten vieraat menevät taas johtoon. Maalien välissä kului aikaa 13 sekuntia!

Siinäpä se. Vieraat tekevät vielä yhden maalin ja voittavat 3-5.

Rikkonaista laitamöyrinää ja kahvasalibandya

Peli ei ollut mitään kaunista katsottavaa. PSS pelasi rikkovaa ja hermoillekäyvää

Penalttia 2 minuuttia.

Penalttia 2 minuuttia.

mailapeliä, jossa painettiin ja hakattiin mailaan jatkuvasti, erityisesti takaapäin. Pelaajat olivat myöhässä tilanteissa ja kahvasivat mailoillaan kaikkea liikkuvaa. Peli oli paikoin rasittavaa laitamiekkailua, jossa ei ole mitään järkeä. Pallottoman pelaajan estämiseen olisin puuttunut tomerammin.

Ottelun alkuvaiheista lähtien pelissä liikuttiin sääntöjen rajamailla. Ei varmasti mikään helppo tuomittava, sillä vihellettäviä tilanteita oli paljon. Pientä kuumenemistakin nähtiin.

Erikoista: toinen tuomareista loukkaantuu lievästi ottelun loppupuolella. Kylmähoidon jälkeen hän pystyy jatkamaan. Entä, jos ei olisi pysynyt? Olisiko ottelu viety loppuun yhdellä tuomarilla?

Kustannukset: 5 e / pääsylippu. Ottelun jälkeen viilentävä juoma 2,50 e kahvilasta.

Lue pöytäkirja. Tule huomenna katsomaan, kun TPS voitetaan. Ottelu alkaa kello 17 Nurmohallissa, Seinäjoella (kartta).

Teksti: Leenae, kuvat: Liisam.

Kategoria(t): salibandy Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s