SPV – SB-Pro, la 5.1.13, Seinäjoen urheilutalo, Seinäjoki

Vuoden eka peli. Pitkästä aikaa remontoidulla kotiareenalla, Seinäjoen urheilutalolla. Vastassa hallin uudet seinät ja valomaailma. Vastakkain tilastokakkonen ja jumbo. SB-Pro on päästänyt maaleja vähiten, SPV eniten. Syyskauden ottelussa Pro oli parempi murskaavasti 14-1.

Alkuminuuttien tuskaa

Peli alkaa nurmijärveläisten hurjan aggressiivisella karvauksella. Ensimmäisen minuutin aikana vieraiden otteet pistävät mietteliääksi. Kotijoukkue ei saa tehtyä mitään ja vieraat karvaavat ylhäältä. Avauspeli on vielä kankeaa, mutta onneksi puolustus on hereillä.

Aika varhain vieraat nappaavat 0-3 -johtoaseman. SPV:lläkin on paikkansa. Naiset rakentavat tehokkaita vastaiskuja ja maalipaikkoja on. Tolpat kilahtelevat molemmissa päissä.

Toisessa erässä onnistumisia

SPV1Ottelun keskivaiheilla SPV:n yritys palkitaan. Pallo lirahtaa pikkuisen onnekkaastikin Mia Rinta-Valkaman (SB-Pro) selän taakse. Jatkoa seuraa. Ottelun hienoin maali on zikzaknamuttelu, jonka päätteeksi parhaana palkittu Marika Kääriäinen maalailee tilanteeksi 2-4.

Toinen erä on SPV:ltä oikein hyvä. Puolustuspeli on tarkkaa ja uhrautuvaa. Hyökkäyksiä luodaan enemmän ja niiden kesto sekä monipuolisuus pitävät myös vieraat hereillä.

Kiri katkeaa

Kolmannessa erässä vieraat rokottavat kahdesta puolustuksen nukahduksesta. Erän eka sivalletaan aivan maalin edestä ja toinen maalin kulmalta tyhjiin. Molemmissa maaleissa SPV:ltä oli jäänyt merkkaamatta liukasliikkeinen Veera Simola, joka palkittiin Pron parhaana.

SPV tekee vielä yhden maalin, kun hyvän ottelu uurastanut Milja Kiviharju yllättää Pro maalivahdin. Siihen numerot jäävätkin. SB-Pro pelaa lopun taktisesti viisaasti, pitää palloa eikä hötkyile. Kotijoukkue ei saa enää mahdollisuuksia. Ottelu päättyy 3-6.

Jossiteltavaa

SPV4Jossiteltavaa jää hieman. Jos kolmannen erän helpot unohdukset olisivat jääneet, olisiko SPV taistellut vielä kavennuksen, jopa tasoituksen. Toinen erä oli erittäin hyvä, koko ottelu hyvä tappiosta huolimatta. Maalissa Aliina Hannu pelasi loisto-ottelun ja torjui yhteensä 33 kertaa. Tästä on hyvää jatkaa. Kenenkään pelaajan ei kannata laittaa päätä puskaan. Tarkkaa puolustuspeliä, rohkeita ja ennakkoluulottomia avauksia hyökkäyspäässä! Tätä peliä oli ilo katsoa, kiitos. Toivotaan, että hyvät otteet jatkuvat läpi kevätkauden.

SPV2

Muuta: toinen turisteista ylennettiin lippuluukulla pallotytöksi. Toinen on yleensä niin puolueellinen, ettei pysty.

Kustannukset: liput 5 e, kahvit ja suklaata n. 5 e.

Teksti: Leenae, kuvat: Liimaki

Kategoria(t): salibandy Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s