Kotipelto ja Liimatainen, Blackoustic-kiertue, la 26.1.13, Karma, Seinäjoki

Saavumme Ravintola Karmaan hyvissä ajoin. Paikka on nuoremman väen suosiossa, mutta vielä on väljää ja irtonaista. Seurueen kanssa etsimme lavaa. Sen on pakko olla tuo. Rokkipuolella, baaritiskin vieressä ja vessareitin varrella on metallinen kehikko ja sen sisällä korkeampi, muutaman neliön kokoinen taso: soittolava! Kyllä tuohon pari miestä mahtuu.

Fanimaailma

Baariin ja lavan ympärille kerääntyy aikuisempaa porukkaa. Bändipaidoista ja jutteluista päätellen tosifaneja. Osa on tullut paikalle kaukaakin. Eräs nainen Saksasta asti, muutamia Helsingistä, Tampereelta, Kokkolasta. Joku kertoo, että bändien keikka-aikataulujen mukaan suunnitellaan ulkomaanreissut. Sitoutunutta musaturismia parhaimmillaan. Myös lähiseutujen kannattajajoukot ovat mukana. Hevirokin ja erityisesti Sonata Arctican ja Stratovariuksen ystävät ovat kömpineet Karmaan.

Soittajat lavalle

Tiivis faniporukka pakkautuu pikkulavan eteen odottamaan. Tunnelma tiivistyy entisestään, kun soittajat saapuvat. Hevimuusikoiden akustinen keikka tekee fanittamisesta helppoa. He ovat siinä. Näkee ilmeet ja eleet puolin toisin. Voi läpsytellä vitosia ja olla lähellä.

Isojen lavojen ja spektaakkelikonserttien muusikoille akustinen keikka lienee myös erilainen. Kotipelto ja Liimatainen nauttivat olostaan. Vitsailevat ja näsäilevät toisilleen, juttelevat yleisön kanssa.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Biisilista on koostettu omien kotibändien (Sonata Arctica, Stratovarius) tuotannosta ja heviklassikoista. Ja lopuksi kuulemme ja veisaamme yhdessä Karjalan kunnailla. Pelkistettyä meininkiä, jota nuorempi yleisökin innostuu kuuntelemaan.

Kiitos Tiinalle ja Kirsille, ilman teidän kutsua keikka olisi saattanut jäädä näkemättä ja kuulematta. Aikuisseurassa Karman lieveilmiöt (päälle kaatunut olut, tungos ja sotku) taittuvat kivan puolelle.

Viime syksynä julkaistu Blackoustic-äänite tarttui mukaan Nurmon kirjastosta. Siellä on hyvät ja ajantasaiset musakokoelmat.

Muuta: pääsylippu ja narikka 7 e. Edullista touhua.
Jatkofanitus onnistuu mm. duon Facebook-sivulla.

Teksti: Leenae, kuvat: Liisama

Kategoria(t): live-musiikki, Musiikki, Rock Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s