SPV-Happee, naisten salibandyliigaa, su 17.2.13, Seinäjoen urheilutalo

Viikon takaisen Classic-pelin ja edellispäivän Koovee-pelin perusteella odotukset SPV naisten kotipelin alla ovat korkealla. Happee Jyväskylästä saapuu paikalle eikä sekään pienennä ennakko-odotuksia. Syksyllä SPV haki Happeesta vierasvoiton, joten jyväskyläläisillä on revanssin paikka.

Haemme salista ja altaasta kisaturistin iskua. Uppoan ajatuksiini höyrysaunassa ja myöhästyn vähän startista. Onneksi tulostaulu on vielä nollilla.

Ahkera ja aktiivinen SPV

SPV menee ylivoimamaalilla johtoon kolmen minuutin kohdalla.                                        Mari PöntisenPeli1 tarkka ja rento vapariveto uppoaa maaliin. Aika pian Happee kuitenkin tasoittaa ja tasaisissa merkeissä mennään eka erä, vaikka tauolle kotijoukkue käykin maalin johdossa.

Peli on vauhdikasta ja yritteliästä molemmilla. Mukavaa katsottavaa. Välillä intoa ja tekoja on enemmän kuin kontrollia. Oman peruspelin nöyryys meinaa unohtua ja silloin Happee lyö löylyä isolla kauhalla. Piinavat tilanteet saadaan pidettyä laidoilla, joten vieraat eivät onnistu tekemään maaleja.

Toisessa erässä Happeen momentumi

Toisen erän alussa Happee vaihtaa maalivahtia ja pääsee aloittamaan ylivoimalla. Kadonnutta pelikirjaa etsitään kuumeisesti, sillä hukattu ylivoima varmasti mietitytti. Joukkue tulee kuitenkin tasoihin (3-3) ja luo hyviä hyökkäyksiä.

Hyvä nousu katkeaa jäähyyn, jonka aikana SPV pääsee kurittamaan. Kotijoukkueen systeemi toimii. Mari Pöntinen tekee jo ottelun toisen yv-maalin ja kirjoituttaa taululle tilanteen 5-3.

Peli2Mutta mutta. Happeen rutiini ja SPV pienet huolimattomuudet tasoittavat pelin alle minuutissa tilanteeseen 5-5. Boksipeli rakoilee ja vierailta löytyy eka maila tökkäämään pallon maaliin aivan maalivahdin näppien tuntumasta. Happeelle tämä on momentumi. Peli napsahtaa tasoihin kahdella nöyryyttävän helpolla maalilla.

Kolmas erä – uskallanko katsoa?

Kolmannesta erästä on tulossa hurja ja jännittävä. Tuomareidenkin maltti ja näkemys alkavat vähän mietityttää. Välillä saa napsutella mailalla miten sattuu. Myös laitatyöntämiset ja kummallinen nojailu ärsyttävät. En tiedä, ollaanko sallitun rajoilla, mutta välillä peli on tosi vaarallista ja iänikuinen laitavääntö myös vähän tylsää katsottavaa. Yleisökin haluaisi nähdä pallon!

Vähän ennen erän puoliväliä katsomo kohahtaa.                                                                      Hieno yksilösuoritus tuottaa johtoaseman, Peli7kun Catharina Hästbacka siirtää pallon hallitusti maaliin läpiajon päätteeksi.  Maalin johto ei tunnu kovin turvalliselta, varsinkaan, kun vieraat painavat päälle voimalla. Kamala jännitys helpottaa, kun Piia Niemi lämäisee lisämaalin. Parin maalin karkumatka riittänee voittoon. Erän lopussa Happee pelaa yli kaksi minuuttia kuudella viittä vastaan, mutta ei saa aikaiseksi enää montaakaan vetoja.

SPV puolustaa voiton, mutta sekin on sanottava, että seitsemää maalia ei tehdä puolustamalla. Aloiteellinen, rohkea ja iloinen peli, joka rakentuu koko ajan varmemmalle avauspelille ja uhrautuvalle puolustukselle. Tulevissa otteluissa pitää vielä ne boksissa pomppivat irtopallot viskaista vaikka hätärinä jonnekin.

Peli5Tässäkin pelissä kaikki ansaitsevat medaljongit. Catharina Hästbackan nopeus ja Piia Niemen voima ilahduttivat. Mari Pöntisen iloinen maali-ilme saa toivottavasti jatkoa. Erika Manninen kaappaili jälleen koppeja hyvin.

Ottelupöytäkirja.

Liput: 5 e.
Muuta: Kisaturismi on välillä äänenkäyttölaji. Huutaminen kävi kurkulle. Joukkue tarjosi kahvit. Kiitos!

Teksti: Leenae, kuvat: Liisam.

Kategoria(t): salibandy Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s