Ismo Alanko, pe 15.3.13, Rytmikorjaamo, Seinäjoki

Pitkästä aikaa perjantaina keikalleIsmo1

Perjantaina sohvan pohja kutsuu usein enemmän kuin baari-ilta. Monta kiinnostavaa live-keikkaa on jätetty väliin ihan vaan väsymykseen vedoten. Tänään uupumukselle ei annettu mahdollisuutta vaan mentiin Rytmikorjaamolle katsomaan ja kuuntelemaan uutta ja tuttua Ismo Alankoa.

Uutta ja tuttua

Ismo Alangon uutta levyä ”Maailmanlopun sushibaari” on ylistetty. Joku on pitänyt sitä jopa muusikon parhaana. Odotusarvot ovat korkealla.

Ismo4Keikan alkuvedot ovat jo vetoavat. Muhkeaa, kokeilevaa, artististakin. Monipuolinen orkesteri heittää ennakkopaloja tulevasta. On puhaltimet ja kaikki.

Ismo Alangon uuden liiton henki on tavallaan koostetta tutuista aineksista. Rokkia Sielun veljien tyyliin, etnohenkistä slaavi-iskelmää, teknofolkia, virren henkeä, jopa piipahdus velipojan Neljä Ruusua -poppiin. Keitos on värikäs ja täynnä kuvia.

Yleisö nauttii

Ismo6Tuttu materiaali vetää yleisön lavan ääreen. Tunnelma bändissä näyttää hyvältä. On iloa ja tekemistä, vuorovaikutusta. Soittamisen ja esittämisen nautinto on aistittavissa. Yleisön ja bändin välillä on tiivis side.

Bändin soitto on napakkaa. Täydet pinnat porukalle (Jussi Jaakonaho, Mikko Mäkelä, Niko Votkin, Juho Viljanen).

Ismo2

Pomppimista ja ilakointia riittää. Erityisesti pidän teknofunkyotteesta, joka tekee soundistaIsmo5 tuoreen. Toisaalta osa biiseistä naulaa kropan lattiaan. Ne tarinat, ne sanat – niitä on pakko kuunnella ja tarkasti.

Kuulemme ainakin seuraavat: Harmaa on hyvä väri,  Vanha nuori, Vuoden turhin laulu, Nuorena syntynyt, Rakkaus on ruma sana, Hiljaa virtaa veri, Naapurin saunareissu, Suomi putos puusta, Päivän uutinen, Rikas, rämä elämä, Itara kitara, Maailmanlopun sushibaari, Kahdeksantoista aina, Pornografiaa, Ekstaasiin, Vittu kun vituttaa, Pulu, Peltirumpu, Rakkaudesta… ja joku vielä. Listassa voi olla unohduksia, mutta suunnilleen näin se eteni.

Hassua

Ihmiset vaikuttivat vierailta. Ehkä yhtye on vetänyt paikalle kaukaisempiakin kisaturisteja. Ikäistemme seurassa silti iltaa vietettiin. Hyvä juttu.

Muutenkin kevään Rytmikorjaamo-tarjonta on kiinnostava. Cheek, CMX, J.Karjalainen, Haloo Helsinki yms. on vielä tulossa. Nokka kohti Rytmistä, olkaa hyvät.

Liput: n. 15 e. Muutama kuiva siideri.
Kiitos seurasta Kirsille. Joskus uusiksi, eikös?

Kuvat: Liisam. Teksti: Leenae.

Kategoria(t): live-musiikki, Musiikki, Pop, Rock Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s