Laura Sippola, pe 24.1.14, Rytmikorjaamo, Seinäjoki

Keikkajuliste Laura Sippolan konsertti on osa Taideyliopisto comes Seinäjoki -kiertueen tapahtumia. Konsertin kustantaa meille Yliopistokeskus, joka viettää 10-vuotisjuhlaa. Kiitos! Konsertti on myös uniikki Pauliina Punkin videoelokuvaa ja Sippolan musiikkia yhdistävä taidekokeilu. On perjantai ja koko väki on koossa.

Like Lullabyn tunnelmissa

Kuuntelin uusinta Like Lullaby pitkin viikkoa haltioissani. Laura Sippola laulaa nyt englanniksi. Se nostaa äänimuistoista esiin Joni Mitchellin, Tori AmoksenElokuvakonserttiMargo Timminsin (Cowboy Junkies) ja  erityisesti Bat for Lashesin musiikin. Osa assosiaatioista kuulostaa silkalle höpöttelylle, mutta eipä niille mitään mahda.

Uusi levy on ehyt ja samalla rosoinen kokonaisuus. Eheys syntyy tunnelmasta, herkkyydestä, jota melodiat tarjoavat. Rosoisuus nousee eri musiikkilajien vuorottelusta. Pianoballadeja, bluesia, poppia, folkhengailua. Tätä kaikkea albumi tarjoaa.

Lauluntekijän ilta

Illan musatarjoilu koostuu Like Lullabyn aineksista. Konsertti etenee aikalailla levyn tahdissa ja välillä Laura kertoo kappaleiden taustoista. Laulujen ja tarinoiden taustatarinat kiinnostavat, mutta kyllä suurimman sijan saa itse musiikki.

PiukuParhaiten jäivät mieleen itkettävän kaunis Godmother ja elokuvan sukankutojamumma (vai kummitäti?). Myös nimikappale Like Lullabyn melodia tarttuu. Oikeastaan mitään turhaa ja tarpeetonta vetoa ei ole. Laulaminen englanniksi tuntuu luontevalta ja hyvältä. Siitäkin huolimatta, että illan encore on vanha tuttu Stadion-levyltä. Hengetkin tanssii -biisi on tiukkaa revitystä suomeksi. Sekin toimii. Mielestäni molemmat kielet toimivat.

Orkesterin muusikoille iso kiitos! Tuomo Dahlblom, Tuure Koski ja Kepa Kettunen pitävät rytmiä ja tunnetta yllä. Kokonaisuus soljuu eteenpäin rauhallisesti hengittäen. Läsnäolevaa soittoa ja soittajia.

Tekniikka takertelee aluksi, mutta se ei onneksi haittaa pidempään. Filmi alkaa pyöriä kankaalla ja Godmotherkuvittaa soittoa omalla tavallaan. Videopätkät rullaavat mukavan raukeasti taustalla. Näemme merimaisemaa, Piuku-kissan, tiskausta ja pöytään katettuja kukkalautasia, sukkamummon keinuttelemassa soutulavittalla, järven pintaan heijastuvia puita, tulitaidetta. Tarinakuvien paloja nekin.

Rytmiksen pikkuklubi

Rytmikorjaamon pikkuklubi on entisen baaritiskin ja tupakkipaikan käytävälle rakennettu soittotila. Kuormalavat ovat pöytinä, jakkaroita ja muutama pystypaikka on tarjolla. Paikalle mahtuu mukavasti arviolta vajaa 100 kuuntelijaa.

Rytmiksen pikkuklubi antaa hyvät raamit unplugged-henkisille keikoille. Jatkakaa kokeiluja, kiitos, ja tarjotkaa vaan rokkimuorisolle musiikkia. On kiva olla kotona Rytmis-illan jälkeen jo ennen yhdeksää.

Kustannukset: Like Lullaby-albumi 20 e, pari lasia valkoviiniä á 5 e. Itse konsertista kiitos Yliopistokeskukselle.

Teksti: Leenae, kuvat: Leenae ja Liimaki

Kategoria(t): Blues, Folk, Jazz, laulumusiikki, live-musiikki, Pop Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s