Pride, ke 14.1.15, Bio Marilyn, Seinäjoki

IMG_2794Pride kertoo 1980-luvusta. Se kertoo kaivostyöläisten lakosta. Se kertoo homoyhteisöstä. Se kertoo ulkopuolisuudesta, erilaisuudesta, kaltoinkohtelusta. Se kertoo halusta auttaa, halusta kohdata ja auttaa, halusta etsiä enemmän kaltaisuuksia kuin eroavaisuuksia. Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa ryhmä lontoolaisia homoja haluaa auttaa walesilaisia lakkoilevia kaivostyöläisiä. Avun antaminen ja sen vastaanottaminen ei ole kuitenkaan ihan yksinkertaista. Ennakkoluuloja ja oletuksia on monenlaisia ja niitä elokuvassa murretaan.

Elokuva on todellinen hyväntuulen elokuva. Vaikka kaikki ei suju kuin homotanssi, niin elokuvan perusasenne ja sanoma on koko ajan myönteinen.

Tunnelman ja sanoman lisäksi elokuvassa on hyvää ajan kuvaaminen. 1980-luvun spiritti näkyy ja kuuluu. Pintatasolla vaatteet ja musiikki herättävät muistoja. Syvätasolla ajatuksia herättävät Iso-Britannian politiikka, homojen asema, luokkayhteiskunnan voimakkaat rajat, ennakkoluulot, perinteiden ja uuden ajan ilmiöiden törmäys, aids, kotiinpaluu, rakkaus ja  – rakkaus.

Ajankohdan brittibändit soivat elokuvassa. Oi että. Queen. Frankie Goes to Hollywood. Bronski Beat. Culture Club. Billy Bragg. Moni meni ohi korvienkin, mutta perusfiilis musiikista oli hyvä. Se kertoi ajasta ja vahvisti tarinaa.

Maisemat ja miljööt. Walesin nummet ja vuoristo. Lontoon kadut ja asuinalueet. Niitäkin katsoi mielellään, välillä henkeään pidätellen.

Elokuvan moni kohtaus ja repliikki hersyttivät hymyä ja naurua. Keskiviikkoillan katsomo Seinäjoella Bio Marilynissä oli vain aika vaitonainen. Elokuviin oli saapunut kuusi katsojaa. Harmillisen vähän, sillä tällaiset leffat harvoin edes tulevat ohjelmistoon. Jos tulevat, esityksiä on vähän. Pitää tosissaan seurata tarjontaa ja olla heti aktiivinen.

Liput 9 e / kpl. Ne kustansi osittain joulupukki. Yksi vissy 2,50 e.

Kategoria(t): Elokuvat Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s