Maanalainen armeija iskee jälleen, su 13.11.16, Teatteri Lapua, Lapua

Vauhtihupailu

Teatteri Lapuan syysnäytös iskee kuin maanalainen armeija varoittamatta ja salakavalasti keskelle marraskuun sumupimeää ja sohjohöttöä. lapua1

Maanalainen armeija iskee jälleen (’Allo, ’allo) -näytelmä on menevä hupailu, jossa katsojaa viedään sinne ja takaisin aikamoisella vauhdilla. Välillä juonen langanpäät karkaavat ajatusten ulkopuolelle, mutta eipä sitä ehdi paljon murehtia, sillä toisessa hetkessä lankoja taas punotaan kokoon ansiokkaasti. Isoa tarinaa
keskeisempää on tapahtumien härdelli, josta yksittäiset herkkukohtaukset hekotuttavat.

Karikatyyrejä tarjolla – näyttelijöillä kova urakka

lapua5Teeveestä tuttu komedia kuljettaa näyttämölle monta näyttelijää. Repliikit ja dialogi tarjoavat yleisölle ilotulitusta, jossa on opeteltavaa riittänyt. Pelkästään tekstin muistaminen. Lisänä vielä kohtausten rytmitykset!

Ilmeet, liikkuminen, puhe, myös kampaukset ja asut toimivat ja tukevat karikatyyrimäisiä tulkintoja eri hahmoista. Hassuja hahmoja riittää! Rami Mäkilaineen esittämän Everstin hiusongelmat ja monokkelisilmät hykerryttävät pitkin näytelmää. Ach Tango – huudahduksesta kasvaa Gestapon miehen Flickin (Samuli Koskela) tunteikas ja ilmaisuvoimainen tanssiesitys, joka on vaan harmillisen lyhyt. Tässä näytelmässä pitää olla hereillä, että ehtii nähdä kaikki herkkupalat.

Kahvilanpitäjä Rene (Jussi Muilu) vetää kovan urakan upeasti. On monessa mukana ja heiluu kaikkialla, sählää ja soheltaa (oma syy!), mutta pitää kokonaisuuden kasassa. Vaimonsa Edithin (Irena Ulvinen) kabaree-esitys on toteutettu hauskasti, epärytmisesti, hidastetutusti ja nopeutetusti yhtä aikaa. Samuli Rantasella on monta roolia ja hän vie niitä ilmeikkäästi eteenpäin. Samoin Ari Haasion Gruber on raamikas luutnanttihahmo.

Huiputuksia

On makkarahuiputuksia, valepukuja, hiuslisäke, rakastajattaria, varkauksia, vale-Hitlereitä (jopa puhallettavia – ja siis viisikö niitä oli kaiken kaikkiaan?), agenttipapukaija, salaiset makkarat, salaiset sikarit jne. Vehkeilyä ja vehtaamista – niistä tämä näytelmä koostuu. Vitsejä, hahmoja, verbaliikkaa (Alberton eli Jani Lehdon hoono soomi ja Crabtreen eli Konsta Niemisen huolettomat sana- ja tavuvääntelyt), ajoituksia ja ympäripyöritystä, toistoja ja sloganeita – niistä tämä näytelmä koostuu. lapua2

Vanhan Paukun kulttuurikeskus

lapua3Teatteri Lapualla on käytössä hienot TeatteriHiomon teatteritilat Vanhan Paukun kulttuurikeskuksessa. Penkit on hyvät istua, jaloille on tilaa ja näkyvyys erinomainen, ainakin ensimmäiseltä riviltä. Ei keiku kenenkään katsojan tupee edessä… Lokoisa olo kaikin tavoin.

Lämpiössä on hienot pöydät ja tuolit sekä penkit. Hieno tunnelmafiilis. Lisäetuna on näkymä Lapuan Kankureiden myymälään. Komia paikka lapua4koko alue.

Muuta

Perusliput 18 e, näytöksiä on vielä monta jäljellä, joten hyvin ehditte. Katsokaa vaikka Facebookista sopiva aika ja menkää. Lipun hintaan saa kahvin ja pullan. – Erityiskiitos Teatteri Lapualle hyvin toteutetuista verkkosivuista. Sieltä löytyy tarkkaa taustatietoa muualtakin tuleville.

Teksti: Leenae, kuvat: Liimaki

Kategoria(t): teatteri Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s