Emma Salokoski & Johanna Juhola, ke 23.11.16, ValotOn-päivä, Kalevan navetta, Seinäjoki

Syvän harmaan päivän illansuussa Kalevan navettaan (Nyykoolin navettaan?) Itikanmäelle dsc_0285kerääntyy pitkänä jonovirtana ihmisiä katsomaan, kokemaan ja tekemään valoja.dsc_0341

Paikkakunnan Näppi-käsityö- ja taidekerholaiset ovat rakentaneet ledi-nauhoja ja lasilyhtyjä. Tanssiryhmä esiintyy. Tekemistäkin on tarjolla. Lapset ja monet aikuisetkin askartelevat valosieppareita. Kynät, sakset, liimat ja maalit ovat kovassa käytössä. Mahtava tunnelam ja hauskaa puuhaa.

Musiikki alkaa

Vocal!-lauluyhtye avaa musiikkiosuuden. Nuorten naisten yhtyeen esitys tarjoaa dsc_0326animaatioelokuvien musiikkia tanssilla ja draamalla maustettuna. Laulu soi upeasti. Koreografia tempaa mukaan, eturivin lapset jo matkivat liikkeitä intoutuen tunnelmasta. Ihanaa oppimista!

Vocal! -yhteyttä voi kuunnella lisää myöhemminkin vielä joulun alla, Varttibaarissa ja Apilassa ainakin.

 

Pääesiintyjät Emma Salokoski ja Johanna Juhola

dsc_0371Pääartistit aloittavat puoli kahdeksan aikaan. Sali täyttyy mukavasti, pitää tiivistää tuoliriveissä. Paikalla lienee n. 200 kuulijaa.

Emma Salokoski laulaa, Johanna Juhola säestää. Tasaveroisena artistiparina naisest esiintyvät. Muusikot esittävät Emma Salokosken tuotantoa, tuttujakin lauluja, joihin Juholan haitarin soitto ja sovitukset tuovat omat vahvat mausteet.

Kuulemme reilut kymmenen kappaletta. Ennen kuolemaa. Pyöräilijäpoika. Sitten kaksi tangoa: Sua jos aattelen ja Tähdet meren yllä.

Ohjelma jatkuu musiikin ehdoilla. Juonnot ovat ytimekkäät, vain musiikki puhuu. Tänään. Omani uni. Kiestinki. Dalai Lama. Kauniin naisen laulu. Veden alla. Valoa yllä. Encorena vielä Irti.

Aplodeeraus voimistuu konsertin edetessä, lopussa hiljainen bravo täyttää salin. Isompaan huutomyrskyyn tämä yleisö ei riehaannu, mutta se ei horjuta illan antia. Mikä taito, osaaminen, tulkinta. Mikä haastavuus, eleisyys, silti vaivattomuus.

Musiikki on upeaa ja tila (Kalevan navetta vai Nyykoolin navetta?) antaa musiikille pelkistetyt puitteet, joissa kuunteleminen lähestyy meditaatiota. Keskittynyt kuuntelu rauhoittaa ja avaa aistit äärimmilleen.

Kiitos konsertista, kiitos musiikista.

Liput 10 e, kahvituokiossa porkkanaleivokset ja kahvit. Samalla ihailtiin teeman mukaisiadsc_0321 valokenkiä.

Ps. Askartelin itselleni valoa hohtavan valosiepparin. Vanha jättinavetta (joka ei ole koskaan toiminut navettana) oli mielenkiintoinen paikka.

Teksti: Leenae, kuvat: Liimaki ja Leenae

 

 

Kategoria(t): Jazz, laulumusiikki, Musiikki, runous, Taidenäyttelyt, Yhteisötaide Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s