Miljoonasade Ruusunnuppu Unplugged Tour, la 13.1.18, Rytmikorjaamo, Seinäjoki

Pitkästä aikaa päästään kuulemaan nuoruusvuosien kestosuosikkia  Miljoonasadetta (kattavaa tietoa täälläkin). Rytmikorjaamon istumakonsertissa saadaan paikat sujuvasti tuolirivien etuosasta. Harvinainen konserttisetti tuodaan vain neljälle paikkakunnalle. Hienoa, että päästiin mukaan.

Keikka alkaa sovitusti ja aikataulun mukaan. Ennakoitu avaus on Ruusunnuppu – se on uutta tuotantoa, radion Levylautakunnankin arvioitavaksi ehtinyt biisi.

Kiertue on aloitettu Espoossa ja tänään ollaan Seinäjoella. Samalla siirrytään nostalgiaosastolle Ootko muistanu, Iiris? albumilta Laukauksia viulukotelossa. Noiden varhaisten vuosien biisit muistamme hyvin. Ajatella, siitä on yli 30 vuotta!

Tähän loppuu katuvalot on tuoreempi kappale, mutta uskollinen tutulle soundille. Heikki Salon sanoitukset ovat edelleen täynnä vertauksia, kielikuvia, tarinoita ja raikkaita riimejä. Bändi on saanut kiertueelle uuden muusikon. Matti Kallio, Reykjavikissa asuva suomalaismuusikko, on haitarinsa ja puhaltimien kanssa tervetullut ja tuo kokonaissoittoon lisää uutta ilmettä. Kallion soitto olisi voinut tulla esiin enemmänkin.

Meitä jyrätään -herättää kuorotaitoiset ja muutkin innokkaat. Vanhan hitin jälkeen taas viime vuoden tuotantoa Sähköinen Rouva Maa -biisin kautta. Paluu esikoisalbumiin tapahtuu Köyhät-biisin avulla. Nuoli ja väri -albumin Tomujoki on jäänyt itselle vähän vieraammaksi. Saman levyn toinen poiminta Gaia sen sijaan muistuu vahvana mieleen. Illan esityskin on vahva.

Noin puolen tunnin väliajan aikana yleisö vierailee baarin puolella ja tapaa tuttuja. Aikalaisia on paikalla. Nuorempiakin Miljoonasateen ja Heikki Salon faneja.

Lelukaupan häät -albumin Murheenkryynit on saanut uuden sovituksen. Saman levyn 506 ikkunaa tarjoaa taas yhteislaulumahdollisuuden. Kertosäe ei petä. Kasvukipuja vie Lapuan maisemiin. Hinkki ja Hipinkoski. Tuttuja juttuja.

Setti jatkuu. Meri ei kerro on upea biisi. Melkein taianomainen ja intensiivinen on esityskin. Kuulen tämän kuin ensimmäisen kerran. Se vangitsee. Tutumpaa lauluosastoa on Lelukaupan häät, dramaattinen tarina. Vaikea laulaa mukana, olen unohtanut sanoituksen haastavuuden. Kertosäe onnistuu tässäkin jotenkuten.

Dramaattisella linjalla jatketaan, ja siitä edetään loppuun asti. Olkinainen pelottelee. Marraskuu rallattaa. Ja Voipallo – sitä me toivotaan ja kyllä sen elämä meille tuo. Voipallo-biisin kehysteksti on yksi kiehtovammista Miljoonasade-tuotoksista. Yleisö sai tänään kuulla laulussa mainitun Pollen Potku -baarin tarinan. Kuopiossa liikuttiin.

”Tänä yönä sataa suolaa
kuin unta valkeaa
koko kaupunki jahtaa telkkarista
huulipunamurhaajaa
vain Pollen Potku -baarissa
me juhlaa jatketaan
läpi savun ja humun keskikaljaa
pöytiin kannetaan.”

Keikka päättyy encoreen. Kuullaan Kerran elämässä ja monien odottama klassikko Lapsuuden sankarille (eli se Juri Gagarin -laulu). Monta hyvää ja tuttua, vieraampaakin, biisiä oli saatu mahtumaan Ruusunuppu Unplugged Tour -kokonaisuuteen. Monta oli pudonnut tästä paketista poiskin. Sellaisia, joita moni odotti ja jäi nyt kaipaamaan. Virkistävää ja voimakasta Miljoonasadetta on lupaus saada nähdä tulevaisuudessakin. Heikki Salo huikkasi lavalta lähtiessään: ”Te kuulette meistä vielä.” Mielellään, kiitos.

Joulupukki toi liput. Pari juomaa juotiin ja ehdittiin vielä varhaisillan humuun kaupungille. Perinteisesti oltiin polkupyörillä liikenteessä niin kuin lakialla ja varmaan Lapuan Ruhassakin on tapana.

Kuvat: Liimaki
Teksti: Leenae

Kategoria(t): live-musiikki, Musiikki, Pop Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s