Kulttuurikeskus Vanha Paukku, la 20.1.18, Lapua

Viimeisenä päivänä ehdimme katsomaan ”Ihmisten kaupunki” -valokuvanäyttelyn Lapuan taidemuseoon. Valokuvaamo Pyhälahden kuvakokoelma vie Lapuan paikallishistoriaan; ihmisiin, rakennuksiin ja maisemanäkymiin.

Osittain tuhoutuneet, mutta silti informatiiviset tai tunnelmalliset kuvaikkunat kuljettavat katsojat paikkakunnan teille ja tienvierille. Ihmisten katseet ja ilmeet kertovat ajasta, jolloin valokuva oli melkein pyhä asia intensiivisyydessään. Pyhälahden Valokuvaamomuseon perusnäyttelyä avaamista on lupa odottaa jo tänä keväänä. Hyvä, että näitä saadaan esille pysyväisesti.

Samalla reissulla tutkittiin läpi myös Patruunagallerian ja Pohjanmaan Valokuvakeskuksen (POVA) tarjonta. Patruunagalleriassa on esillä Marika Koskimäki-Ketelän ja Virpi Mäkisen yhteinen näyttely ”Kanteletarta modernisti”. Maalausten ja tekstien graafinen yhdistäminen samaan teokseen on kiinnostava. Kalligrafinen tunnelma monissa.

Valokuvakeskuksen seinillä oli esillä Kaisa Heikkisen ”Samaan aikaan toisaalla” -näyttely. Teoksissa on kuvattu ikkunakasin läpi heijastuvia toisen ikkunan näkymiä.  Tarjolla onkin unenomaisia näkymiä näkymien sisällä. Ikkunoiden karmit kehystävät mielenkiintoisia aikamatkoja ja unia.

Reissu Lapualle päättyy Lapuan Kankureiden kauppaan ja leivoskahveihin Hyväskässä.

Teksti ja kuvat: Leenaele

Kategoria(t): Kuvataiteet, Muoti, Muotoilu, Valokuva Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s