Yhteisiä unia – kolme kertomusta ihmisen ja hevosen suhteesta, su 18.3.18, VB-valokuvakeskus, Kuopio

Odotimme tuokion VB-valokuvakeskuksen oven takana, että se avautuisi. Olimme aikaisia matoja, MC-jaoston viikonloppuvisiitin ohjelmaan kuuluu myös käynti museo(i)ssa.

VB-valokuvakeskuksessa on vain pari päivää aikaisemmin avattu uusi näyttely. Kolme valokuvaajaa kertoo kuvin ihmisen ja hevosen suhteesta.

Pieni museo koostuu vain muutamasta huoneesta. Kolmen valokuvaajan teokset sopivat tilaan hienosti ja erilaisten valokuvien tunnelma korostuu, kun kiertelemme huoneissa.

Wilma Hurskaisen teoksissa ihmisen ja hevosen suhde on tiivis, intensiivinen ja syvä. Kuvat tavoittavat pysähtyneen, läsnäolevan ja syvästi aistittavan tunnelman.

Otin tähän mukaan kaksi kuvatunnelmaa. Kuvien taustamiljööt ovat myös onnistuneet. Luonto ja maisema ovat saaneet ison roolin näissä kertomuksissa. 

Kati Leinosen kuvissa huokuu hevosen voima ja liike. Luut, lihakset, nivelet – niiden liike ja elinvoima on napattu kuviin vahvasti.

Johanna Sjövallin kuvat ovat kuin historiallisesta sirkuksesta tai hengellisen yhteisön juhlajulkaisuista. Kuvissa on draamaa, arvaamattomuutta, juhlavaa ylpeyttä ja arvon tuntoa.

Kävelykierros kokoelman parissa on varsin lyhyt ja menee nopeasti ohi. Se oli ehdottomasti näkemisen arvoinen ja vaikuttava.

Vielä istumme hetken museokaupan sohvalla. Harmittelemme, ettei Kuopion muut museot olleet auki sunnuntaina lainkaan. Olimme niin valmistautuneet vinguttamaan museokorttia ja tekemään täsmäytettyjä Minna Canth -teemahankintoja.

Liput 8 e aikuisilta, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 6 e. Lapsille näyttely on ilmainen.

Teksti ja kuvat: Leenae

Kategoria(t): Museo, Valokuva Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s