SPV-SSV, Miesten salibandyliigan 1. finaaliottelu, 6.4.12, Seinäjoki Areena

Kaksi sisäänkäyntiä – pitkät jonot molemmissa

Seinäjoki Areenaan otetaan yleisöä sisälle kahdesta ovesta. Parkkipaikan jono on kymmeniä metriä pitkä. Siirrymme Kirkkokadun sisäänkäynnin puolelle. Selviämme noin kymmenen minuutin jonotuksella.

Parhaat katsomopaikat olivat tietenkin jo täytetty, mutta ei mitään hätiä. Pelejähän me ollaan nähty, joten nyt päätettiin aistia jotakin muuta: vaihtoaition ääniä, ilmeitä, tunteita. Istuimme pelaajien tasolla, vain parin metrin päästä vaihtopenkistä. Kentän tapahtumia näki tosi huonosti, mutta onneksi screeni toimi hyvin ja oli online.

Pelikirjan ydinsanat

Puhetta puhetta! Liikettä liikettä. Ei saa jäädä möyrimään oman maalin eteen. Tila ja aika pois.

Eihän tämä ole muuttunut sitten divariaikojen tai junnusarjojen. Kauden viimeiset ja tärkeimmät pelit ovat meneillään, mutta mitään simsalabimtemppuja ei kukaan mistään kehittele. Siksi: perusasiat.

Ottelu on alussa aika varovaista ja tunnustelevaa. Virheitä vältetään liikaa ja siitä seuraa turhaa arkuutta. Toisen erän vie SSV selvästi ja ottaa jo vahvan etumatkan. Onneksi kolmas erä näytti, että SPV pystyy luomaan hyökkäyksiin liikettä ja kestoa. Kiri jää kesken, sillä vieraat ottavat ensimmäisen kiinnityksen maalein 5-8.

Miten tästä eteenpäin? 

Sarjan tasaisuutta on povattu juttuennakoissa, joissa suosikin viittaa on puettu molempien päälle. Kumpikaan ei sillä viitalla halua keikaroida vaan vain pelata ja voittaa. Voittaa pelinpalaset, voittaa kokonaisuuden ja olla paras.

SPV:llä on hienon kauden jälkeen aito mahdollisuus saalistaa pytty kotiin. Joukkueen tasaisuus on etu, nuoruuden energia ja voitonhalu aistittavissa. Jos joukkue saa hyökkäyksiinsä kestoa ja liikettä, on SSV vaikeuksissa niin kuin tänään kolmannessa erässä. Tahtoteot ratkaisevat. Ne ovat yksittäisiä pelitilanteita, joissa asemat otetaan. Kuten tänään Sami Kosken sidottuna tekemä maali, joka jäi kotijoukkueen viimeiseksi.

SSV:n ryhmä on täynnä kokemusta ja voittamisen kulttuuria. Jonkinlaisen keskittyneen rauhan aistikin pelaajapenkillä pelin aikana. Valmentaja Ahonen karjaisee vain kerran (minun kuullen) pelaajille. Jos SSV saa paikoin horjuneen puolustuksensa vielä tiiviimmäksi ja avauspelin kuntoon, on joukkue vaikea voitettava. Henkilökohtainen taitotaso ja kokemus on sen verran kovaa luokkaa.

Muuta: istuttiin paikoillamme koko ajan. Juteltiin niiden tuttujen kanssa, jotka sattuivat kulkemaan ohi. Katsottiin läpi veljen ottamia kuvia. Kyllä niistä hyviä löytyy sanomalehden pelijutun yhteyteen.

Liput 25 e. Alennusta sai 2 e S-kortilla tai punaisella päällystakilla.

Ottelutapahtumat.
Juttu SPVn sivuilla. Juttu Ilkassa. Juttu Pääkallo.fi
Salibandyliiga.

Kuvat: Liisa m., teksti: Leena e.

Kategoria(t): salibandy Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s