Melissa Horn, pe 31.1.14, Savoy-teatteri, Helsinki

Perjantai-illan musiikkitapahtumaan ehtii Seinäjoelta juuri ja juuri, kun livistää vähän WP_20140131_021töistä. Juna tuo kätevästi pääkaupunkiin ja viikonloppu alkaa.

Melissa Horn lavalle

Ilman lämppäribändiä tai muuta alkuohjelmaa Melissa Horn tulee lavalle ja aloittaa keikan. Konsertti alkaa uusimman pitkäsoiton materiaalilla. Natten på hotellet on kaunis ja paljas balladi. Vain piano ja laulu. Jag har inte gett upp oss än, Drömmen om Alice.

Yleisössä on monenikäisiä kuuntelijoita. Ikähaitaria voi venyttää hyvin 16–70-vuotiaisiin. Vieruskaverit puhuvat ruotsia. Fyra euro, sanoo narikkapoika. Jokunen suomensana kuullaan. Melissa Horn ei kumma kyllä ole kovin tunnettu suomenkielisten keskuudessa. Ei ainakaan tämän katsauksen perusteella.

Hyvä bändi

Melissa Hornin tukena soittaa hyvä bändi. Erityisesti rytmiryhmä toimii upeasti. Rumpali tuo välillä eteerisiin lauluihin terävyyttä. Steel-kitara on harvinaisempi ja yllättävä. Se vahvistaa vakavan folkin kaihoa.

Konsertti jatkuu: Ett sent förlåt, Jag vet, Säg att du behöver mig. Kuulemme myös uuden levyn avausraidan ja singlelohkaisun Om du vill vara med mig. Konsertti päättyy kolmen laulun encore-koosteeseen: Kungsholmen, Jag kan inte skilja på, Som jag hade dig förut. Lämmin ja vangitsevan intensiivinen konsertti säilyttää tunnelmansa loppuun asti.

Savoy-teatteri – uusi tuttavuus

WP_20140131_004Meillä on paikat salin takaosassa ja ihanan hulppea jalkatila. Musiikki soi ja kuuluu hienosti, mutta sali on turhan pimeä. Lavankaan kohdistetumpi valaistus ei nosta solistia eikä bändiä esiin.

Sali on kaunis ja tulee levollinen olo. Aula ja narikka ruuhkautuvat, joten varaa aikaa sekä saapumiseen että lähtemiseen. Meillä oli hyvin aikaa. Ei kiirettä mihinkään.

Pieni makupala Jag saknar dig mindre och mindre

Savoy-teatteri (Google-kartta)

Teksti: Leenae, kuvat: Liimaki

Kategoria(t): Folk, laulumusiikki, live-musiikki, Pop Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s